top of page

Ontdek de prachtige omgeving van Ermelo!

Bijzonder overnachten in B@B Bella-Kota, een sfeervolle Finse Kota. Onze gezellige B&B ligt in een rustige woonwijk van Ermelo op 5 tot 10 minuten loopafstand van het station en het centrum.

​​

​Rustieke plek​​

Bella-Kota staat achter ons vrijstaande jaren '30 huis in een rustige woonwijk van Ermelo, aan een laan met oude Amerikaanse eiken.​

​​Bereikbaar​heid
​Op maar 5 minuten loopafstand bevindt zich treinstation Ermelo. Hier kunt u de stoptrein richting Zwolle of Utrecht nemen. Het centrum van Ermelo, waar diverse gezellige en betaalbare restaurants te vinden zijn, is maar 10 minuten lopen. Vanuit Ermelo is er een busverbinding met  Harderwijk, Nunspeet en Apeldoorn. Voor (lange afstands-) wandelaars bieden wij een haal- en brengservice.

 

​Ontspanning

In de nabije omgeving is veel te beleven voor zowel voor volwassenen als kinderen. Denk allereerst aan de rijke natuur van de Veluwe. Verder is er het Wolderwijd, waar u aan het strand kunt liggen of kunt surfen, kiten etc. Mocht u meer van de stad houden, dan vindt u Amersfoort, Harderwijk, Apeldoorn en Zwolle op relatief korte afstand. Ook uitstapjes naar de dorpen in de regio zijn de moeite waard. Er zijn nog veel authentieke veluwse boerderijen te zien. Boshuis Drie is zo'n oude Veluwse boerderij, en dan een waar je goed kunt drinken en eten.

Zwembaden

Behalve in het Wolderwijd kunt u zwemmen in bijvoorbeeld zwembad Caluna in Ermelo of in het subtropische zwembad te Putten.


Wellness

Voor wellness kunt u onder andere terecht bij De Veluwse Bron in Emst of de Zwaluwhoeve in Hierden (15 minuten met de auto)​. U kunt natuurlijk ook kiezen voor onze houtgestookte hottub naast de Bella-Kota!​
 


Kasteel Staverden ​

Een mooie plek om te wandelen is het park en het bos bij kasteel Staverden. Hier vindt u in levende lijve de witte pauwen die in het wapen van Ermelo staan. Rond het kasteel is lang geleden een bijzonder watersysteem aangelegd. In de brasserie op het landgoed is het goed toeven.

​​​

​​

Schaapskooi

Op de Ermelose hei staat de Schaapkooi met daarbij een bezoekerscentrum. In de schaapskooi verblijft  een kudde van bijna 500 schapen. U kunt dagelijks, zo rond een uur of vier, de herder met haar kudde terug zien komen bij de schaapskooi.

​​
 
Wilhelminalaan 35
bottom of page